UZ 1 TAJNI SASTOJAK SUTLIJAŠ ĆE VAM BITI UKUSNIJI NEGO U POSLASTIČARNICI: Evo kako da napravite tradicionalnu poslasticu
Recept za najbolji sutlijaš ikad, kremast i mlečan, uz ove savete iz svaki put će vam uspeti
Objavljeno: 10.02.2024. 18:00h
Izvor: Milica Krajnović
Izvor: Milica Krajnović
Sutlijaš je najbolje kuvati na tihoj temperaturi, duže i uz stalno mešanje jer lako zagori. Uz jedan trik dobićete još lepši ukus, naime jednu količinu mleka zameniti slatkom pavlakom.
Sastojci:
- 400 gr pirinča
- 400 ml vode
- 1 litra mleka
- 5 kašika šećera
- 30 gr maslaca ili margarina
- 2 vanilin šećera
- kašičica cimeta
Priprema:
Pirinač stavite da prokuva sa vodom i čim upije dodajte mleko i vanilin šećer. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 30 minuta ili dok ne vidite da se fino zgusnulo, a pirinač postao mekan.
U međuvremenu dodajte maslac i zasladite po ukusu. Dok je vruće sipajte u posude, pospite cimetom i uživajte u ovom tradicionalnom slatkom dezertu. Može se poslužiti topao ili hladan uz dodatak voća, kokosa, orašastih plodova, čokolade...
Prijatno.
Bonus video: