UZ 1 TAJNI SASTOJAK SUTLIJAŠ ĆE VAM BITI UKUSNIJI NEGO U POSLASTIČARNICI: Evo kako da napravite tradicionalnu poslasticu

Recept za najbolji sutlijaš ikad, kremast i mlečan, uz ove savete iz svaki put će vam uspeti

Objavljeno: 10.02.2024. 18:00h
Foto: Printscreen Youtube / Serpica

Sutlijaš je najbolje kuvati na tihoj temperaturi, duže i uz stalno mešanje jer lako zagori. Uz jedan trik dobićete još lepši ukus, naime jednu količinu mleka zameniti slatkom pavlakom.

Sastojci:

  • 400 gr pirinča
  • 400 ml vode
  • 1 litra mleka
  • 5 kašika šećera
  • 30 gr maslaca ili margarina
  • 2 vanilin šećera
  • kašičica cimeta

Priprema:

Pirinač stavite da prokuva sa vodom i čim upije dodajte mleko i vanilin šećer. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 30 minuta ili dok ne vidite da se fino zgusnulo, a pirinač postao mekan.

U međuvremenu dodajte maslac i zasladite po ukusu. Dok je vruće sipajte u posude, pospite cimetom i uživajte u ovom tradicionalnom slatkom dezertu. Može se poslužiti topao ili hladan uz dodatak voća, kokosa, orašastih plodova, čokolade...

Prijatno.

Bonus video: