Lako se prave
GOZLEME: Tradicionalno tursko jelo koje Srbi obožavaju sada možete da napravite i sami kod svoje kuće
Jede se uz salatu, jogurt ili turski ajran
Objavljeno: 30.01.2024. 16:30h
Autor:
Autor:
Sastojci:
350 g brašna 2 kašičice soli 1 kašičica šećera 7 g kvasca 250 ml mlake vode
Nadev:
spanać ili blitva feta sir
Priprema:
1. Pomešajte vodu, kvasac i šećer i ostavite smesu da nadođe. Pomešajte brašno i so, i u to dodajte narasli kvasac pa umesite glatko testo. Podelite ga na dve loptice, pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta.
2. Za to vreme operite i očistite spanać ili blitvu i to iseckajte. Pomešajte sa sirom i posolite (pazite, sir je već slan).
3. Testo podelite na 4 dela, svaki deo tanko razvaljajte, na polovinu staviti nadev, preklopite, dobro zatvorite krajeve i pecite na 2 kašike ulja u zagrejanom tiganju sa svih strana.
( N.B. )