NEMA KREMASTIJEG KOLAČA OD OVOG: Topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam recept za najkremastiji kolač, koji se pravi za manje od 20 minuta.
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
- 10 belanaca
- 250 g šećera
- 300 g oraha ili pečenih lešnika
- 3 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil
- 10 žumanaca
- 220 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 1 l mleka
- 270 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
I još potrebno
- 200 g čokolade za glazuru
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst šlag, dodati šećer pa mutiti dok se dobije fina gusta glatka smesa. Dodati brašno pomešano s praškom, pa na kraju lagano umešati mlevene orahe ili lešnike.
Smesu izliti u pleh (20×30) obložen papirom za pečenje, peći na 150 C oko 40 min ili po potrebi. Ohlađen biskvit prerezati na dva dela.
Od litre mleka odvojiti koliko je dovoljno da se umuti šećer, puding, žumnca i gustin i da se dobije glatka smesa. Ostatak mleka staviti da se kuva, kad provri dodati smesu od pudinga, kuvati par minuta stalno mešajući dok se ne zgusne.
Fil ostaviti da se ohladi pokriven prozirnom folijom. U ohlađenu umešati izmiksani margarin. Fil podeliti na dva dela, u jedan umešati istopljenu čokoladu.
Na tacnu slagati biskvit, neznatno poliven sa čoko. mlekom, pa žuti fil, na nju rasporediti tamni fil, pa poklopiti drugim delom biskvita.
Na biskvit staviti glazuru, onako kako inače pravite.
Bonus video: