KUPUS SA TELETINOM PO RECEPTU VESNE ZMIJANAC: Sočno i slasno jelo koje svi obožavamo u zimskim danima

Da je za ogroman uspeh potreban talenat ali i kvalitet koji traje, pokazuje primer višedecenijske uspešne karijere poznate folk pevačice Vesne Zmijanac

Objavljeno: 23.01.2024. 21:30h 22:10h
Autor:
Foto: preentscreen/Instagram, Shutterstock

Vesna Zmijanac je poznata kao prava domaćica i vrsna kuvarica, koja često i rado pravi brojne slane i slatke đakonije. Takav je i ovaj njen recept za kupus sa teletinom, sočno i slasno jelo koje osvaja ukusom.

foto: Kurir / Dragan Kadić

Potrebno je

  • oko 700 grama teletine
  • veća glavica kupusa
  • jedan crni luk
  • jedna šargarepa
  • po želji krompir
  • 150 ml soka od paradajza
  • kašika mlevene paprike
  • kašika biljnih začina
  • kašika brašna
  • biber
  • malo celera po ukusu
foto: Bakina kuhinja

Priprema

Isecite teletinu na veće komade pa je poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove. Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri. Na kraju napravite zapršku, dodajte jelu i ostavite da se krčka još nekoliko minuta.

Stil/Trpeza