STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Ostaje svež i mekan 10 dana, a pravi se očas posla

Donosimo vam najbolji recept za bakin kolač koji ostaje mekan i svež i do 10 dana.

Objavljeno: 22.01.2024. 22:53h
Foto: shutterstock

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 9 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • manja šoljica ulja
  • 1/4 l mleka (250 ml)
  • 1/2 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • narendana kora limuna
  • kalup za galete

Priprema:

Penasto umutiti 3 belanca.

Uz stalno mućenje dodati i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa.

Peći bakin kolač u aparatu za galete. Filovati ih po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom.

Bonus video: