STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Ostaje svež i mekan 10 dana, a pravi se očas posla
Donosimo vam najbolji recept za bakin kolač koji ostaje mekan i svež i do 10 dana.
Objavljeno: 22.01.2024. 22:53h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
- 3 jajeta
- 9 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- manja šoljica ulja
- 1/4 l mleka (250 ml)
- 1/2 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- narendana kora limuna
- kalup za galete
Priprema:
Penasto umutiti 3 belanca.
Uz stalno mućenje dodati i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa.
Peći bakin kolač u aparatu za galete. Filovati ih po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom.
Bonus video: