RUČAK ZA DANAS: Dimljena butkica na vojvođanski način - pravo zimsko jelo koje greje dušu
Kiseli kupus sa dimljenom butkicom je zimsko jelo koje prija baš svima
Objavljeno: 10.01.2024. 09:32h
09:40h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- Veća glavica kupusa
- 1 dimljena svinjska butkica
- 300 grama suve slanine
- 200 grama svinjske masti
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 glavica belog luka
- lovorov list, začinska crvena paprika ljuta i slatka, biber u zrnu, mleveni biber.
Priprema: Uzmite 4 velika lista od kupusa i spojite ih u jedan, zatim na tom velikom delu kupusa iseckajte jedan crni luk, belog luka i začina. Stavite butkicu i umotajte je kao sarmu. Šerpu namažite sa mašću, pa u nju stavite umotanu butkicu a šupljine popunite sa ostatkom kupusa, slanine, luka i šargarepe. Nalijte malo vode i gurnite sve u rernu da se krčka dok se butkica ne raspadne od kuvanja. Uživajte.
( V.M. )