NAJPOPULARNIJA NOVOGODIŠNJA TORTA: Sočna i osvežavajuća, prosto se topi U USTIMA, pravo je poslastičarsko čudo
Sočna, puna fila i kao da je u poslastičarnici napravljena, najbolja i najtraženija novogodišnja torta
Objavljeno: 30.12.2023. 10:10h
Autor:
Autor:
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašike šećera
- 4 kašike ulja
- 100ml. mleka
- 1 kašika kakaa
- 6 kašika brašna
- 1/2 prašak za pecivo
Peći u zagrejanoj rerni na 180c./12-15 min.
Fil:
- 600g. višanja
- 200-250g. šećera
- 400ml. soka od višnje
- 2 pudinga od vanile,
- slatke pavlake ili gustina
- 200g. šlag kreme umućene sa mlekom ili slatka pavlaka
Priprema: Umutite jaja, šećer, ulje i mleko. Dodajte kakao i brašno i prašak za pecivo pa pecite u velikom, najvećem plehu na 180 stepeni Celzijusa oko 12 minuta.
Koricu isecite na trake. Napravite fil tako što ćete skuvati višnje i šećer. Sokom od višanja razblažite puding od vanile pa umutite ga, tj skuvajte sa višnjama. Umutite slatku pavlaku ili šlag.
Filujete traku korice sa višnjom, zatim urolajte u rolat pa stavite u sredinu kalupa, oko nje umotajte drugu filovanu koricu i sve dok kalup ne bude popunjen sa tortom. Ukrasite šlagom i višnjama ili rastopljenom čokoladom.
( V.M. )