GIBANICA S PRŠUTOM, SLANINOM I KAČKAVALJEM PO RECEPTU NAJBOLJEG KUVARA IZ NIŠA: Ima NEOPISIV ukus, sprema se brzo i LAKO
Recept za gibanicu sa pršutom, slaninom i kačkavaljem obavezno zapišite, verujemo da će postati omiljeno jelo vašim ukućanima!
Autor:
Aca Teča je jedan od najboljih kuvara iz Niša, a njegove recepte sa Instagrama obožavaju mnogi! Jedan od njih je i neodoljiva gibanica sa pršutom, slaninom i kačkavaljem koja ukusom osvaja i najveće gurmane. Potrebno vam je svega nekolikiko minuta da je napravite, a uspeva i damama koje ne nisu iskusne u kuhinji!
Šta je sve potrebno od namirnica?
- 500 g gotovih kora
Nadev:
- 50g kečapa
- 100g pršute
- 100g narezane slanine
- 200g rendanog kačkavalja
Za premaz:
- 20ml ulja
- 100ml kisele vode ili jogurta
- polovina praška za pecivo
- 4 kašike griza
- 2 jaja
Način primreme:
Prvo pomešajte sve sastojke za premaz i pouljiti pleh. Potom ređati 2 kore, premazati premazom, pa kečapom, zatim još 2 kore staviti odozgo, premazati premazom i kečapom, pa posuti kačkavalj.
Opet 2 kore dodati, premaz preko i malo kečapa, a onda naređati slaninu u jedan red, a u drugi pršutu, pa celu površinu prekriti kačkavaljem. Po ovom principu ređati sve dok ne potrošite sve kore.
Na kraju, kore koje vire preklopiti ka unutra, premazati sve uljem i poprskati sa malo vode.
Peći prvo na 180 stepeni oko 10 minuta, a potom pojačajte rernu na 220 stepeni i pecite još oko 5 minuta.