NAJSTARIJE SRPSKO JELO JE NAJBOLJE KOJE ĆETE IKADA PROBATI: Kremasto, sočno, puno mesa i povrća a OBOŽAVAJU GA SVI

Foto: Printscreen/YouTube

Potrebno je:

  • 1 celo pile
  • 1 zelen za supu
  • par krompira
  • malo mleka
  • malo putera
  • so i biber

Priprema: U lonac stavite pile da se kuva zajedno sa celerom, nekoliko šargarepa, paškanatom i lukom. Nakon sat vremena, izvadite meso i odvojite ga od kostiju.

Zatim, od povrća napravite pire dodajući mu pomalo mleka i maslaca.

U tiganju rastopite maslac, dodajte beli luk i prodinstajte, zatim dodajte kašiku ili dve brašna i pomalo dolivajte supu u kojoj se kuvalo meso sa povrćem. Kada napravite gustu smesu, dodajte cepkano meso. Sve promešajte pa poslužite pored pirea od povrća. Uživajte.

NAJSTARIJE SRPSKO JELO JE NAJBOLJE KOJE ĆETE IKADA PROBATI: Kremasto, sočno, puno mesa i povrća a OBOŽAVAJU GA SVI Izvor: Youtube

Bonus video:

This browser does not support the video element.

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija

Ajmokac je jelo koje se ne sprema baš jednostavno, ali svakako je vredno svakog minuta provedenog u kuhinji