KO SU ŽENE KOJE STOJE IZA NAJMOĆNIJIH MUŠKARACA U SRBIJI: Neke su sasvim nepoznate javnosti dok druge često viđamo

One su žene najmoćnijih muškaraca u Srbiji, za neke ste već čuli dok su druge nepoznate javnosti.

Objavljeno: 21.12.2023. 11:55h
Autor:
Ko su žene najmoćnijih muškaraca u Srbiji?, Foto: PrintscreenInstagram/ corallo_verde

Informacije o privatnim životima javnih ličnosti, uključujući njihove odnose i porodični status, često su privatne i nije im uvek lako pristupiti.

U Srbiji, kao i u drugim zemljama, moćni muškarci često imaju partnerke koje su i same uspešne u raznim oblastima.

1. Branka Nevistić – Branislav Grujić

Branka Nevistić je godinama bila poznato TV lice, gledali smo je kao voditeljku dnevnika, kvizova i drugih emisija na različitim televizijama. Bila je udata za nekadašnjeg košarkaša Momčila Lavrnića sa kojim ima sina Luku. Taj brak nije potrajao i onda u Brankin život ulazi bogati biznismen Branislav Grujić. Udala se za njega 2014. godine i zbog ljubavi povukla sa ekrana.

foto: PrintscreenInstagram/ corallo_verde

Branislav je sreća moga života, moj princ na belom konju, muškarac kojeg sam oduvek sanjala, ljubav mog života i čovek s kojim želim da ostarim“, rekla je Branka svojevremeno.

Iako je odavno nema na televiziji, ona je aktivna na društvenim mrežama, gde objavljuje porodične fotografije, posebno sa putovanja, prenosi Zadovoljna.rs

foto: Printscreen Instagram / corallo_verde

2. Jovana Nikolić – Marko Mišković

Jovana Nikolić je pop pevačica, udata za Marka Miškovića, sina čuvenog biznismena Miroslava Miškovića i potpredsednika u očevoj firmi.

Ona i Marko su zajedno od 2008. godine, a u braku od 2015. Venčali su se bez medijske pompe. Imaju dve ćerke, Antoninu i Reinu.

Jovanina majka je Žana Rolović Nikolić, a otac Božidar Bota Nikolić koji je bio poznati srpski reditelj, snimatelj i direktor fotografije. Režirao je filmove „Balkanski špijun“, „Tri karte za Holivud“ i druge. Poznat je i po tome što je otkrio holivudskog glumca Breda Pita tokom snimanja filma „Tamna strana sunca“.

foto: printscreen/youtube/jovananikolicmusic

3. Madlena Cepter – Filip Cepter

Filipa Ceptera je magazin Forbs 2017. proglasio za najbogatijeg čoveka u Srbiji, procenivši njegovo bogatstvo na pet milijardi dolara. Iza ovog moćnog čoveka stoji njegova supruga Madlena.

Filip i Madlena su se upoznali 1972. godine u Beogradu dok je on studirao ekonomiju, a ona književnost. Prvi put su se sreli u studentskoj biblioteci „Svetozar Marković“. Venčali su se četiri godine kasnije, a 1979. su otišli u Austriju gde je Filip prodavao suđe, a Madlena predavala srpski jezik deci iz bivše Jugoslavije. Nakon pet godina osnovali su firmu „Cepter“ koja je vrlo brzo postala veoma uspešna kompanija.

foto: Profimedia

Osim toga što je zajedno sa suprugom učestvovala u građenju porodičnog biznisa i imperije Cepter, uvek ga je pratila i u osvajanju brojnih nagrada i priznanja u poslovnom svetu, a poznata je i po svom humanitarnom radu i podršci mladim talentima, te razvoju kulture u Srbiji.

Madlena je 1999. godine osnovala prvu privatnu operu u Srbiji – „Madlenianum“ u Zemunu, a pored toga sponzorisala je i organizovala brojne kulturne i humanitarne akcije širom zemlje i sveta.

foto: Madlenazepter.com

Filip je jednom prilikom izjavio, objašnjavajući koliki uticaj supruga ima na njega, da nije nje, zbog obaveza u biznisu ne bi pogledao nijednu predstavu ili izložbu, jer za to nema mnogo vremena.

Ako si u biznisu, ne baviš se puno kulturom, naukom, nekim javnim stvarima. Samo si u tom svom. Imao sam sreću da budem u kulturi jer mi supruga otvara opere i muzeje, uzela mi je sve do poslednje pare. I onda sticajem okolnosti idem u operu kad sam je već napravio“, duhovito je kazao ovaj milijarder.

foto: Kurir/Dragan Kadić

4. Ljiljana Mišković – Miroslav Mišković

Supruga Miroslava Miškovića, jednog od najbogatijih Srba, prava je misterija za domaću javnost.

Miroslav i Ljiljana potrudili su se da svoj privatni život zadrže za sebe, daleko od radoznalih pogleda.

foto: Kurir / Zorana Jevtić

Jedino ćerka Ivana povremeno objavi na društvenim mrežama fotografiju svojih roditelja. Jednom je pričala i kako je izgledalo njeno odrastanje uz roditelje.

Detinjstvo pamtim po tome što je svako imao svoje obaveze. Mama i tata su radili, Marko i ja smo učili. Kada bismo se na kraju dana svi okupili u kući, razgovarali bismo o svemu i svačemu. Oduvek se znao red. Znalo se kad izlazim i kad se vraćam, znalo se sa kim sam izašla. Tu nije bilo pogovora. Roditelji su nas učili da u svemu budemo umereni. I ja tako vaspitavam decu. Želim da budu kulturni, umereni, rasterećeni i da poštuju vrednosti koje čine život. Naravno, tu su baka i deka da ih razmaze, da im malo popuste.“

(Stil/Zadovoljna)

Bonus video: