POSNA ČORBA SA SOČIVOM I BUNDEVOM: Hranljiva i zdrava, može da zameni obrok, a ukusnija je nego bilo koja mrsna

Foto: Shutterstock

Supe ili čorbe nalaze se u ishrani svih naroda, u različitim kulturama, širom planete,a čorba od crvenog sočiva i bundeve ne samo da je zdrava i ukusna, već će vas i ugrejati u hladnim danima. U nju se dodaje i razno povrće, ali i začini koji daju poseban šmek. Ovu čorbu možete da služite i kao obrok sa parčetom hleba, ali najbolje od svega je što može da se jede i ako postite, jer su sastojci prilagođeni.

Uživajte u savršenom ukusu!

POSNA ČORBA SA SOČIVOM I BUNDEVOM: Hranljiva i zdrava, može da zameni obrok, a ukusnija je nego bilo koja mrsna Izvor: Youtube

Za ovo jelo potrebno je:

  • 1 muskatna bundeva
  • 300 g sočiva
  • 1 glavica crnog luka
  • parče praziluka
  • 400 g kuvanog paradajza začini po ukusu (đumbir, karanfilić, cimet, kumin, muskotno orašče, korijandar, piment...)

Zagrejati ulje i prodinstati malo luka zajedno sa bundevom. Posle toga treba naliti malo paradajza, dodati sočivo, začine i to se onda kuva oko pola sata, u zavisnosti kad ste sočivo prethodno natopili.

Nakon toga treba da se dodaju začini.

This browser does not support the video element.

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Izvor: Kurir televizija

Posno i neobično jelo od muskatne bundeve sa sočivom. Lep i ukusan ručak za koji treba pustiti mašti na volju. Ukućani će biti oduševljeni