BEGOVA ČORBA: Svakom kašikom krepi organizam tokom zimskih dana, nešto najvalitetnije što možete spremiti za ručak

Ako nemate ideju šta da spremite za ručak, neka to bude čorba koja krepi organizam

Objavljeno: 09.12.2023. 13:02h
Autor:
Begova čorba, Foto: Shutterstock

Ovako spremljena kvalitetna i kalorična čorba može da se jede i tokom dva dana.

Potrebno je:

  • 1 litar vode;
  • zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice;
  • 100 grama bamija (obavezna u ovoj čorbi);
  • 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice;
  • 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice;
  • 2-3 listića lovora; maslac;
  • 1 kašika brašna;
  • malo vode i mleka;
  • so, biber;
  • 50 ml pavlake;
  • 1 jaje; muskatni oraščić; sitno seckan peršun; limunov sok.

Način pripreme: U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.

U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte i muskatni oraščić. Dodajte peršun pa sklonite sa ringle.

Limunov sok dodajte po želji.

Bonus video: