RUČAK ZA DANAS: Punjene paprike koje se spremaju za 15 minuta, a jedu 2 dana- OBROK KOJI MOŽETE PODGREVATI do mile volje

Za sve one koji muku muče sa idejom za ručak, danas predlažemo jedno tradicionalno jelo - punjene paprike

Objavljeno: 23.11.2023. 11:04h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube/moja šerpica

Potrebno je:

  • 15 paprika
  • oko 800 gr. mlevenog mesa
  • 250 gr. crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 100 gr. šargarepe
  • 150 gr. pirinča
  • malo peršunovog lišća
  • 1 jaje
  • so, biber, suvi začin po ukusu
  • 1 kašika sitne crvene paprike
  • oko 800 ml. kuvanog paradajza
  • voda

Za zapršku:

  • oko 30 ml. ulja
  • 1 kašika brašna
    foto: Printscreen/youtube/moja šerpica

Priprema: Paprike izdubite i operite. Izmešajte meso sa iseckanim lukom, belim lukom, izrendanom šargarepom, pirinčem, jajetom i začinima. Napunite paprike tako da u sredini ostane manja rupa jer će tokom kuvanja pirinač nabubriti. Složite u šerpu, prelijte kuvanim paradajzom i vodom. Kuvajte na laganoj temperaturi oko sat do sat i po vremena. Ako se paprike dižu iz safta stavite tanjir da ih pritisne. Na zagrejanom ulju kratko ispržite brašno i zapržite jelo. Još malo ostavite da kuva. Poslužite uz pire krompir. Prijatno!

(Stil/moja šerpica)

Bonus video: