Carska pita na vodi je jednako ukusna kao i ona mrsna, a idealna je za dane posta. Naime,pravi se za svega nekoliko minuta, izdašna je i može da vam bude odličan doručak ili večera, ali i kao prilog uz jelo. Osim toga, zdrava je, te ukoliko vodite računa o liniji ili želite da smršate, možete je jesti bez griže savesti!
Sastojci:
- 250 gr pšeničnog brašna
- 250 gr kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 čaše kisele vode
- 1 kisela ili sveža paprika
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 5 kiselih krastavčića
- so, začini po ukusu
Kako se pravi?
Prvo povrće dobro operite, pa papriku isecite na sitne kockice, a potom šargarepu i tikvice izrendajte.
Potom u dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, svo povrće i sačine, a onda polako dodati kiselu vodu. Potrebno je da mešate sve dok se ne razbiju grudvice brašna.
U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte dobijenu smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.
Po želji, pre pečenja, možete posuti po piti susam ili semenke bundeve ili suncokreta.
Posna carska pita je toliko ukusna da za tren nestane sa stola i uvek se traži parče više!