CARSKA PITA NA VODI PRVI SE MUNJEVITO BRZO I NEMA KO JE NE VOLI: Idealna za dane posta, kao i za one koji hoće da MRŠAVE
Posna carska pita je toliko ukusna da za tren nestane sa stola i uvek se traži parče više!
Autor:
Carska pita na vodi je jednako ukusna kao i ona mrsna, a idealna je za dane posta. Naime, pravi se za svega nekoliko minuta, izdašna je i može da vam bude odličan doručak ili večera, ali i kao prilog uz jelo. Osim toga, zdrava je, te ukoliko vodite računa o liniji ili želite da smršate, možete je jesti bez griže savesti!
Sastojci:
- 250 gr pšeničnog brašna
- 250 gr kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 čaše kisele vode
- 1 kisela ili sveža paprika
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 5 kiselih krastavčića
- so, začini po ukusu
Kako se pravi?
Prvo povrće dobro operite, pa papriku isecite na sitne kockice, a potom šargarepu i tikvice izrendajte.
Potom u dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, svo povrće i sačine, a onda polako dodati kiselu vodu. Potrebno je da mešate sve dok se ne razbiju grudvice brašna.
U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte dobijenu smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.
Po želji, pre pečenja, možete posuti po piti susam ili semenke bundeve ili suncokreta.