PREDLOG ZA RUČAK: Kafanski podvarak poješćete u slast ako ga spremite po ovom jednostavnom receptu
Podvarak je pravo zimsko jelo kojem niko ne može odoleti, pogotovo ako se spremi po kafanskom receptu
Objavljeno: 10.11.2023. 12:23h
Autor:
Autor:
Kafanska jela su jedna od najukusnijih, a kada pročitate i spremite podvarak po ovom receptu shvatićete još jednom da je to zaista istina.
Potrebno je:
- 2 glavice kupusa (oko1 kg)
- 2 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- oko 500 grama svinjskih šnicli
- 150-200gr slaninice
- začini: suva začinska paprika, biber, suvi začin, ulje, pola čaše vode
Priprema: Na ulju prepržite meso da se uhvati lepa korica. Izvadite meso i ostavite ga sa strane, pa na toj masnoći predinstajte crni luk, beli luk, i slaninicu. Kasnije dodajte sitno seckan kupus i začine. Sve izmešajte pa zatim posložite u vatrostalnu činiju i zapecite u rerni.
( Stil )