KREMASTI POTAŽ OD BUNDEVE: Najlepši ukus jeseni u toplom jelu koje greje i dušu i telo

shutterstock-1787211746-1.jpg
Foto: Shutterstock

SASTOJCI: 400 g bundeve iseckane na kockice, 4 šargarepe iseckane na kolutove, 1 veći krompir iseckan na kockice, 1,5 l vode, svež peršun, 3 čena belog luka, 2 manja crna luka, so, biber.

PRIPREMA: U vodu staviti bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta. Skuvano povrće ispasirajte pomoću štapnog miksera ili secka.

Ispasirano povrće vratite na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk.

Ovaj recept je postan, ali ako ne postite, za još lepši ukus možete dodati malo kiselog mleka ili pavlake prilikom služenja.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Kolač sa bundevom i čokoladom Izvor: instagram/cookistwow

Kraljica jeseni - bundeva u jednom od najlepših oblika i najjednostavnijih recepata