RECEPT ZA NAJBOLJI POHOVANI KUPUS: Svako ko ga je probao, tvrdi da je ukusniji i od mesa, a pravi se veoma LAKO
Recept za pohovani kupus ćete posle prvog pravljenja obožavati!
Autor:
Pohovani kupus je svojevrsna poslastica koju obožavaju i najveći gurmani, zato izdvojite malo vremena i isprobajte recept koji je pred vama, sigurno se nećete pokajati!
Sastojci:
- 1 glavica svežeg kupusa
- 3 jajeta
- 50 g kisele pavlake ili grčkog jogurta
- 1 kašika gustina
- 3 kašike brašna
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu mleveni biber
- po ukusu beli luk u prahu
Priprema:
Kupus presecite na pola. Svaku polovinu isecite na deblje "šnicle", oko 3- 4 cm debljine, ali tako da svaki isečeni deo isečete sa korenom. Na taj način kupus se neće raspasti prilikom blanširanja. Ja sam imala glavicu kupusa od 1,3 kg i dobila sam pet "šnicli", šesta mi se raspala, jer nije bilo dovoljno korena da je drži. Ali, ne mari, i to se slatko pojelo.
U širu i dublju šerpu sipati vodu, dodati kašičicu soli i staviti da provri. U provrelu vodu ubaciti isečeni kupus i blanširati ga oko jedan minut. Pažljivo ga izvaditi u cediljku i ostaviti dok spremate smesu za pohovanje, pišu recepti.com.
Smesa za pohovanje: U odgovarajuću posudu razbiti jaja, dodati začine po ukusu i žicom za mućenje ih umutiti (samo da se lepo sjedine). Ubaciti kiselu pavlaku ili grčki jogurt i sjediniti sa jajima. Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina i sve dobro umutiti, da ne ostane ni jedna grudvica brašna.
U tiganj sa nelepljivim dnom sipati ulje (kao za svako pohovanje) i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Svako parče kupusa provući kroz smesu za pohovanje i stavljati na zagrejano ulje. Kada se donja strana isprži, pažljivo ga preokrenuti da i druga strana porumeni. Pohovani kupus vaditi u odgovarajuću posudu.