1 SASTOJAK ČINI ĆUFTE UKUSNIM I SOČNIM: Caka koju mnogi kuvari kriju

cufteee.jpg
Foto: Printscreen Youtube/ Cookist Wowž

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 60 g parmezana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike peršuna
  • pola šolje prezli
  • 2 kašike mleka
  • so i biber po ukusu
  • brašno
  • 120 ml suvog belog vina
  • 120 ml vode

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, parmezan, beli luk, maslinovo ulje, peršun, prezle, mleko, so i biber. Od mešavine mesa formirajte loptice i svaku uvaljajte u brašno.

Zagrejte još malo maslinovog ulja u tiganju i pecite ćufte po 5 minuta po strani, ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje. U tiganj sipajte vino i vodu i kuvajte na tihoj vatri još 10 minuta.

1 SASTOJAK ČINI ĆUFTE UKUSNIM I SOČNIM: Caka koju mnogi kuvari kriju Izvor: Youtube

Bonus video: DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

This browser does not support the video element.

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević  Izvor: Kurir

SOtkrivamo vam sastojak koji ćufte čini ukusnim i sočnim, a biće gotove za 20 minuta.