Topi se u ustima
DOMAĆA ŠTRUDLA OD JABUKA: Pospite je cimetom pa uživajte i u mirisu i u ukusu
Ima li šta ukusnije i lepše od mekanog testa i mirisnog fila od jabuka i cimeta
Autor:
Sastojci:
* pakovanje kora za pitu
* 1 kg kiselijih jabuka
* 100 g šećera
* 50 g maslaca
* cimet
* grožđice
* malo ruma ili mleka za namakanje grožđica
Priprema:
1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem i na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i iseckali na kockice veličine 1 cm. Pospite ih šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno natopili u rumu ili mleku.
2. Zarolajte kore u štrudlu stavite u namašćenu tepsiju. Malo je izbodite čačkalicom po vrhu da ne bi popucala.
3. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta, dok testo ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, pospite je šećerom u prahu, isecite i poslužite uz sladoled od vanile.
4. Savet: Ako ne volite cimet i grožđice, izostavite ih. Po želji obogatite s malo seckanih oraha.