Topi se u ustima

DOMAĆA ŠTRUDLA OD JABUKA: Pospite je cimetom pa uživajte i u mirisu i u ukusu

Ima li šta ukusnije i lepše od mekanog testa i mirisnog fila od jabuka i cimeta

Objavljeno: 26.09.2023. 12:35h 12:37h
Autor:
Štrudla sa jabukama, Foto: Shutterstock

Sastojci:

* pakovanje kora za pitu

* 1 kg kiselijih jabuka

* 100 g šećera

* 50 g maslaca

* cimet

* grožđice

* malo ruma ili mleka za namakanje grožđica

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem i na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i iseckali na kockice veličine 1 cm. Pospite ih šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno natopili u rumu ili mleku.

2. Zarolajte kore u štrudlu stavite u namašćenu tepsiju. Malo je izbodite čačkalicom po vrhu da ne bi popucala.

3. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta, dok testo ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, pospite je šećerom u prahu, isecite i poslužite uz sladoled od vanile.

4. Savet: Ako ne volite cimet i grožđice, izostavite ih. Po želji obogatite s malo seckanih oraha.