KAKO SE PRAVE KNEDLE OD ŠLJIVA: Provereni recept za mekano testo koje se ne raspada prilikom kuvanja
Starinske knedle su jedan od najlepših slatkiša koji se prave upravo sada
Objavljeno: 25.08.2023. 15:12h
15:17h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 2 cela jaja
- malo soli
- 250 grama brašna
- 2 kašike ulja
- 15 šljiva
- 300 grama prezli.
Priprema: Krompir obariti pod korom, pa ga očistiti i ispasirati, ostaviti da se malo prohladi pa u njega dodati 2 jaja, malo soli, brašno, ulje i sve sjediniti. Testo mora biti lepljivo, pa zato navlažite ruke vodom kada pravite knedle.
Knedle pravite tako što malo testa stavite u ruke, u sredinu šljive pa napravite lopticu koju odmah stavljate u vrelu, ključalu vodu. Kada knedla ispliva na površinu - znači da je gotova. Skuvanu knedlu pržite u tiganju sa malo prezle.
( Stil )