ZBOG NJEGA JE PROMENILA PREZIME KOJIM JE STEKLA SVETSKU SLAVU: Naša najbolja atletičarka pokazala je šta je prava ljubav

Ivana Vuleta je svetska prvakinja u skoku udalj!

Objavljeno: 20.08.2023. 22:48h 23:21h
Autor:
Ivana Vuleta je zbog ljubavi prema njemu promenila prezime., Foto: printscreen/instagram/ivanaspanovic

Ivana Vuleta je u svojoj 34. godini sa 7,14 cm u petoj seriji postala svetska prvakinja u skoku udalj na 19. atletskom mundijalu u Budimpešti. Naša „kraljica sportova“ je dobila prvo svetsko zlato ikada i apsolutno je počistila konkurenciju.

Ivana je pod devojačkim prezimenom Španović bila svetska dvoranska prvakinja u Birmingemu 2018. sa 6,96, a s muževljevim Vuleta i dalje je važeći svetski šampion, jer je u Beogradu skočila do zlata sa 7,06.

Ivana se udala za svog višegodišnjeg partnera fitnes instruktora i nutricionistu Marka Vuletu. Tada je da podsetimo pod novim prezimenom Vuleta osvojila zlato na Svetskog prvenstvu u Beogradu.

Ljubavna priča Ivane i Marka počela je nakon kraha Ivanine desetogodišnje veze sa bivšim dečkom Vladimirom Kumrićem. Krajem 2019. godine Ivana je potvrdila da je ušla u vezu sa Vuletom. Ubrzo nakon što su uplovili u romansu započeli su zajednički život u Ivaninoj kući na obali Dunava u Novom Sadu.

Nakon dve godine veze, usledilo je tajno venčanje, a ceremonija venčanja održana je na ranču u Umčarima nadomak Beograda. Bajkovitoj ceremoniji na otvorenom prisustvovali su samo najuži članovi porodice uz najbliže saradnike. Iako su mediji prvobitno preneli da će Ivana sudbonosni "da" izgovoriti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima to se ipak nije dogodilo, te su mladenci zakupili pomenuti velelepni ranč.

Ivana je talenat nasledila od majke Vesne koja je trenirala atletiku, rukomet i fudbal, ali je zbog porodične tragedije morala da odustane od sporta i zaposli se kao trgovac. Kasnije je otvorila školicu atletike.

Otac Ljubiša radi u administraciji Urgentnog centra u Zrenjaninu, a rekreativno se bavi košarkom i fudbalom. Ima i tri godine starijeg brata Nemanju koji je trenirao fudbal, a po zanimanju je kuvar, prenosi Biografija.org

Ono što nije mnogo poznato je da je završila je Srednju poljoprivrednu školu u Zrenjaninu. Omiljeni film joj je „Montevideo, Bog te video“, a knjiga „Vidimo se na vrhu“. Kaže da voli da sluša Đorđa Balaševića, Rijanu, Bijonse, Adel, i druge. Divi se Useinu Boltu i našim sportistima koji su ni iz čega napravili uspešne karijere.

FOTO: Profimedia
FOTO: PrintscreenInstagram/ivanaspanovic
FOTO: PrintscreenInstagram/ivanaspanovic
FOTO: PrintscreenInstagram/ivanaspanovic
FOTO: PrintscreenInstagram/ivanaspanovic
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Vladimir Šporčić
FOTO: Reuters / Dylan Martinez
FOTO: Reuters / Dylan Martinez
FOTO: Instagram / Ivanaspanovic
FOTO: Instagram Printscreen / Ivanaspanovic
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Kurir / Dragan Kadić

Par se verio na Salašu 137 u maju 2014. godine. Uz pesmu Miroslava Ilića, „Božanstvena ženo“, Vladimir je Ivani tom prilikom poklonio dijamantski prsten. Međutim razišli su se 2019. godine, nakon deset godina zabavljanja.