jeftina, a izdašna
VODENA TORTA: Omiljena vikend torta domaćica iz JUGOSLAVIJE - ukus koji vraća u detinjstvo
Jedna od onih torti koja vraća u detinjstvo.
Objavljeno: 20.08.2023. 08:00h
Autor:
Autor:
Postoje te neke torte i kolači koje se pravi od osnovih sastojaka koje uvek svi imamo u svojoj kući, a ukus im je bolji od skupih dezerata.
Sastojci:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo (može ali ne mora)
Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Jaja i šećer dobro umutiti, dodavati jednu po jednu kašiku brašna, izručiti u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju (ili obložiti papirom za pečenje).
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pet minuta, pa smanjiti na 180 stepeni još oko 30 minuta.
Za to vreme staviti vodu, šećer i vanillin šećer da prokuvaju. Patišpanj i preliv ohladiti pa tek onda preliti. Hladan patišpanj, pa hladan preliv.
Prijatno!
( Stil )