ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA, BOŽANSTVENOG UKUSA: Ovako se pravi tradicionalna pica

makedosnko-jelo.jpg
Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci

  • 1 kg brasna
  • 20 gr kvasac
  • malo soli, mlevena crvena paprika
  • 800 gr svinjsko meso
  • malo svinjske masti
shutterstock-791974243.jpg shutterstock-791974243.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema

  • Meso prethodnog dana isecite na kockice, posolite , stavite mlevenu crvenu papriku i ostavite ga u frizideru.
  • Kvasac sa malo tople vode i brasna ostavite da se digne.
  • Zamesite testo sa kvascem, malo soli i tople vode, da bude srednje jacine.
  • Ostavite ga da se udvostruci.
  • Podelite testo na 8 loptica.
  • Svaku malo oklagijom, malo rukama formirajte na ovaj nacin.
  • Odozgo naredite meso i malo svinjske masti.
  • Ide na pecenje, na 180 C, ne mnogo vremena, oko pola sata najvise.
  • Mozete koricu naokolo da premazite uljem u kojem ste stavili malo mljevene paprike i da je opet vratite u pecnicu, na jos 5 min.
  • Kada je izvadite zavijte je u kujnsku hartiju, odozgo je prekrijte sa krpom i ostavite je da se odmori…

Ukus je sjajan i svi obožavaju ovaj recept