ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA, BOŽANSTVENOG UKUSA: Ovako se pravi tradicionalna pica
Ukus je sjajan i svi obožavaju ovaj recept
Objavljeno: 09.08.2023. 16:30h
Autor:
Autor:
Sastojci
- 1 kg brasna
- 20 gr kvasac
- malo soli, mlevena crvena paprika
- 800 gr svinjsko meso
- malo svinjske masti
Priprema
- Meso prethodnog dana isecite na kockice, posolite , stavite mlevenu crvenu papriku i ostavite ga u frizideru.
- Kvasac sa malo tople vode i brasna ostavite da se digne.
- Zamesite testo sa kvascem, malo soli i tople vode, da bude srednje jacine.
- Ostavite ga da se udvostruci.
- Podelite testo na 8 loptica.
- Svaku malo oklagijom, malo rukama formirajte na ovaj nacin.
- Odozgo naredite meso i malo svinjske masti.
- Ide na pecenje, na 180 C, ne mnogo vremena, oko pola sata najvise.
- Mozete koricu naokolo da premazite uljem u kojem ste stavili malo mljevene paprike i da je opet vratite u pecnicu, na jos 5 min.
- Kada je izvadite zavijte je u kujnsku hartiju, odozgo je prekrijte sa krpom i ostavite je da se odmori…
( Stil )