Predivan
PREVRNUTI KOLAČ KOJI OBOŽAVAMO: Leti koristite BRESKVE II NEKTARINE, a kasnije ga možete praviti s JABUKAMA
Recept za prevrnuti kolač sa breskvama koji svi obožavaju!
Objavljeno: 11.08.2023. 11:17h
Autor:
Autor:
Kad vam se jede neki super desert, a ne ostaje vam se dugo u kuhinji, napravite ovaj. Stvarno je preukusan.
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 1/2 pakovanja margarina
- 4 jajeta
- 8 kašika brašna
- 8 kašika šećera
- 1 šoljica (130 ml) ulja
- 1 šoljica mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica šlaga
Priprema:
1. Jabuke oljuštite i isecite ih na deblje kriške, pa ih poređajte u tepsiju u kojoj ste prethodno rastopili pola margarina ili putera. Jabuke potom stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta da omekšaju.
2. U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite masu za testo. Kad jabuke omekšaju, smesu prelijte preko njih i sve zajedno pecite na 200 stepeni. Pečen kolač prevrnite na tacnu i, kad se ohladi, ukrasite ga šlagom (nije obavezno) ili ga pospite šećerom u prahu.
3. Umesto jabuka možete koristiti nektarine ili breskve.
( Stil )