probajte

PESAK TORTA: Ova torta je s razlogom poznata među domaćicama kao NAJLEPŠA - košta malo, pravi se za čas

Omiljeni izbor srpskih domaćica bila je poznata pesak torta, što i ne treba da čudi - pravi se brzo, sastojci nisu skupi, a ukus je božanstven

Objavljeno: 01.08.2023. 12:31h 12:43h
Autor:
Foto: Shutterstock

Omiljeni izbor mnogih domaćica nekada je bila poznata pesak torta, što i ne treba da čudi - pravi se brzo, sastojci nisu skupi, a ukus je božanstven!

Sastojci:

  • 2 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 7 pudinga od vanile
  • 500 g šećera u prahu
  • 500 g margarina 300 g bananica ili žele bombona
  • 300 g keksa
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • šlag za dekoraciju.
foto: Shutterstock

Priprema:

Puding i šećer razmutite sa mlekom pa ostalo mleko stavite da provri, zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne. Kad se zgusnulo, ostavite da se skroz ohladi.

Margarin umutite sa šećerom, pa dodajte u ohlađen puding. Smesu podelite na 3 dela pa u jedan staviti keks, u drugi bananice ili žele bombone i u treći otopljenu čokoladu.

U kalup ili tepsiju staviti foliju ili kesu pa sipati čokoladni deo, zatim deo sa bananicama i na kraju sa keksom. Deo sa keksom pažljivo stavljajte da ne bi napravio udubljenja u kremu sa bananicama.

Ostavite da se ohladi i stegne pa okrenite na tacnu. Pesak tortu dekorišite šlagom i dodajte ukrase po izboru - voće, mleveni keks, čokoladu...

Prijatno!