ORIGINALNI RECEPT ZA NAJLEPŠU ČOKO MOKO TORTU: Nema pečenja i kuvanja, IZDAŠNA JE i tako sočna da se TOPI U USTIMA
Probajte, pa će vam biti jasno zašto je ova poslastica postala omiljena među srpskim domaćicama!
Autor:
Čoko-moko torta je nezaobilazna poslastica na mnogim dešavanjima u Srbiji i to sa razlogom! Naime, pravi se za pola sata, a neodoljivo se ukusna i osvežavajuća, te je veoma teško zaustaviti se nakon jednog parčeta.
Sastojci:
- Čokoladne kore
- 500 ml čokoladnog mleka
- 700 g kisele pavlake
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g šećera u prahu
- 500 g šlaga + 1 kesica
- 500 ml kisele vode
Način pripreme:
Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga. Dobro je rashladite i poslužute.
Prijatno!