Rashladi i posluži
KOH OD PIRINČA: Ako ovo dosad niste probali, nema šta da čekate -ODUŠEVIĆETE SE
Obožavamo deserte koji ne zahtevaju mnogo muke u pripremi. Smutiš, prospeš, zakuvaš, poslužiš i - to je to! Uživajte kao što smo i mi.
Objavljeno: 25.07.2023. 17:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 g pirinča
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 100 d suvog grožđa
- 2 kesice vanilin šećera
- malo sode bikarbone
Priprema: Tri četvrtine litra mleka stavite da se greje, pa dodajte i pirinač da se kuva. Mešajte i dolivajte mleko po potrebi, dok se pirinač ne skuva. Pred kraj sipajte šećer.
Skuvani pirinač ohladite. U njega umešajte žumanca, suvo grožđe, vanilin šećer i malo sode bikarbone. Belanca posebno umutite u čvrst sneg i polako umešajte u pirinač.
Pleh dobro podmažite i pospite brašnom. Sipajte pirinač i pecite na 200 stepeni dok malo ne porumeni. Po želji, mestimično poprskajte prelivom od čokolade.
Bonus video:
( Stil )