3 RUČKA KOJA MOŽETE SPREMITI U PICA PEKAČU: Ne greju prostoriju, a sočnija i ukusnija su nego spremljena na šporetu
Danas vam donosimo predlog za tri recepta koja možete spremiti u pica pekaču, na balkonu ili ispred kuće
Autor:
Tokom vrelih letnjih dana većina nas se dovija na razne načine kako spremiti ukusno jelo a da pri tome ne grejemo stan uključujući ringlu ili rernu. Rešenje je pica pekač koji će vam poslužiti fenomenalno jer ga možete izneti na terasu ili ispred kuće u dvorište.
Evo šta sve možete spremiti u pica pekaču:
1. Đuveč
Potrebno je:
- 500 grama piletine
- 300 grama krompira
- 2 tikvice
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 patlidžan
- 1 paradajz
- 1 paprika
- so, biber, suvi začin
- svež peršun.
Priprema: U pica pekač prvo stavite masnoću (ulje ili mast, odluka je vaša) potom u tu masnoću dodajte sitno seckanu piletinu. Poklopite, pa povremeno promešajte. Zatim nakon 5 minuta dodajte sitno seckan crni i beli luk i rendanu šargarepu. Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte papriku, tikvicu, patlidžan, paradajz. Zatim sve krčkajte oko 10ak minuta, a potom dodajte i iseckan krompir, pa nalijte vode da sve ogrezne. Poklopite i ostavite da se sve krčka oko 15 minta. Dodajte začine i promešajte povremeno. Nalijte još vode ako vidite da krompir nije kuvan. Za kraj dodajte svež peršun i promešajte.
2. Sataraš
Potrebno je:
- Ulje
- 2 glavice crnog luka
- 500 grama paprike - žute
- 1 kg paradajza
- 1 ljuta papričica
- so i biber
- svež peršun.
Priprema: U pekač stavite malo ulja pa sitno seckan luk, papriku i paradajz. Sve posolite pa poklopite i dinstajte oko 30 minuta na laganoj temperaturi. Povremeno promešajte i na kraju dodajte peršun. Uživajte u najlakšoj pripremi sataraša.
3. Piletina sa krompirom
Potrebno je:
- 1,5 pilećih brataka i karabataka
- 1kg krompira
- ulje
- so i biber
Priprema: Piletinu dobro uvaljajte u so ili suvi začin, a potom je poslažite u pekač. Dodajte masnoću i malo vode. Poklopite i pecite. Kada se piletina skoro ispeče sa obe strane, dodajte joj krompir, a potom i seckan crni luk i slaninicu. Pecite i uživajte u brzom i ukusnom ručku.