JEDNOSTAVNA I LAGANA LETNJA VEČERA, MOŽE BITI I POSNA: Paprike sa sirom iz rerne koje možete jesti i tople i hladne
Tokom ovih sparnih letnjih večeri ne provodi nam se previše vremena u kuhinji, zbog toga evo jedne jednostavne večere.
Autor:
Ovo je jedna jednostavna i lagana večera za letnje dane. Paprike sa sirom iz rerne se spremaju uz četiri jednostavna sastojka. Međutim možete pustiti mašti na volju i poigrati se sa filom tako što će te dodati i neku šunku ili različite vrste sira. Takođe posna varijanta bi sadržala biljni sir i povrće.
SASTOJCI:
- - 8 paprika (manjih)
- - 200g sira
- - 2 jajeta
- - 50ml ulja
PRIPREMA:
- Oprati paprike, skinuti drške, isprazniti semenke.
- Umutiti 2 jajeta, dodati 50ml ulja, 200g sira koji je prethodno usitnjen i sjediniti.
- Ovim filom puniti paprike ali ostavili oko 2 cm pri vrhu prazno da fil ne bi kipeo u toku pečenja.
- Prekriti folijom pa peći u rerni 1 h na 200 stepeni.
Posle pola sata skinuti foliju i peći preostalih pola sata bez folije. Paprike su gotove kada su mekane i kada izgube čvrstinu, i vreme može varirati malo u zavisnosti od debljine paprika. Paprike možete služiti tople ili hladne. Prijatno!