STARI RECEPT ZA KROFNE: Priprema korak po korak - Uspevaju baš svima, a testo je meko i ne ubija ulje

Ovako dobijene krofne možete filovati po želji, a često se svi odluče da ih jedu samo sa šećerom

Objavljeno: 07.06.2023. 14:53h
Autor:
Kako se prave krofne korak po korak?, Foto: Printscreen/youtube/bakina kuhinja

Baka Jela nam je otkrila stari provereni recept za krofne. Evo kako teče priprema korak po korak:

Potrebno je:

  • 15 gr kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šečera
  • 2 jaja
  • 1 kockica maslaca
  • korica limuna
  • 3 lončeta od 200 g brašna

Priprema: Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac, malo soli, koricu limuna i brašno. Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pećenje. Ostaviti opet da malo poraste i pržite.

U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom pa papir vaditi posle par sekundi. Okrenuti kad porumene. Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće. Posuti prah šećerom.