STARI RECEPT ZA KROFNE: Priprema korak po korak - Uspevaju baš svima, a testo je meko i ne ubija ulje
Ovako dobijene krofne možete filovati po želji, a često se svi odluče da ih jedu samo sa šećerom
Objavljeno: 07.06.2023. 14:53h
Autor:
Autor:
Baka Jela nam je otkrila stari provereni recept za krofne. Evo kako teče priprema korak po korak:
Potrebno je:
- 15 gr kvasca
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šečera
- 2 jaja
- 1 kockica maslaca
- korica limuna
- 3 lončeta od 200 g brašna
Priprema: Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac, malo soli, koricu limuna i brašno. Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pećenje. Ostaviti opet da malo poraste i pržite.
U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom pa papir vaditi posle par sekundi. Okrenuti kad porumene. Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće. Posuti prah šećerom.
( Stil )