KAKO JE TINA TARNER PROVELA SVOJE POSLEDNJE DANE: "Uživala je da šeta pored jezera, a bila je druželjubiva i skromna"

Stanovnici švajcarskog grada u kome je preminula Tina Tarner otkrili su kako je slavna diva provodila svoje posednje dane.

Objavljeno: 29.05.2023. 21:55h
Autor:
Kako je Tina Tarner provela svoje poselednje dane?, Foto: Mimmo Carriero / IPA / Sipa Press / Profimedia

Muzička legenda Tina Tarner proživela je svoje poslednje dane lutajući po slikovitom švajcarskom selu koje se nalazi uz jezero i koje je nazivala svojim domom, piše Dejli Mejl.

Pevačica bi navode, ležerno šetala ulicama Kusnahta kupujući dizajnersku odeću i gurmanske specijalitete. Ponekad bi sedela na klupi u lokalnom parku, gledajući prirodu.

Tina Tarner poslednje dane provela je sa suprugom u Švajcarksoj foto: Mimmo Carriero / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

I uprkos tome što je imala ličnog batlera i kompletno osoblje, zvezda bi se sama vozila uskim uličicama u svom automobilu. Tinu koja je prošle nedelje preminula u 84. godini života, susedi pamte kao "skromnu", "druželjubivu" i "pristojnu".

"Tina Tarner bi ponekad dolazila u grad u kupovinu. Imala je batlera, ali je i sama volela da ide sa svojim mužem Ervinom", ispričao je lokalni prodavac za Dejli Mejl.

Kuća Tine Tarner u Švajcarskoj foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Tina Tarner preselila se u Kusnaht 1995. kada je njen suprug Nemac Ervin dobio posao direktora EMI Musica u obližnjem Cirihu. Venčali su se 2013. godine. Iste godine Tina je dobila švajcarsko državljanstvo i odrekla se američkog pasoša.

Tina se odrekla amwričkog pasoša foto: Profimedia

Tarner, koja je naučila da govori nemački kako bi stekla pravo na švajcarsko državljanstvo i usvojila poseban švajcarski dijalekt, išla je časove joge u javnom parku Horn, nekoliko minuta hoda od njenog prostranog zamka.

Obožavaoci su ostavljali cveće ispred njene kuće foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

"Kada je tek došla da živi ovde, počela je da ide na jogu. Pohađala je nastavu koja se održavala u parku.", ispričala je jedna komšinica, dok je drugi sused dodao kako je volela da ide u park i sedi uz jezero.

"Rekla bi ‘Gruezi‘, kako kažemo ‘Zdravo‘ na švajcarsko-nemačkom, ljudima koji šetaju svoje pse. Bila je vrlo prijateljski raspoložena.", kazao je. Tarner je takođe često posećivala prodavnicu dizajnerske odeće Laredo.

Tina i njen suprug bili su veoma skromni foto: Profimedia

"Bila je vrlo skromna. Nije bila umišljena. Sviđale su joj se cipele. Ovde imamo neke vrlo lepe cipele, koje su izradili italijanski dizajneri. Koštaju oko 1000 švajcarskih franaka. Prodajemo i odeću. Naše haljine koštaju otprilike isto. Gospođa Tarner je volela da ih kupuje. I kupila je džempere od kašmira za svog muža Ervina.", ispričala je prodavačica.

"Viđala sam Tinu Tarner kako šeta ulicom sa svojim mužem. Delovali su vrlo opušteno i srećno zajedno.", ispričala je stanovnica sela Karmen. Udaljen kratkom vožnjom od Ciriha, Kusnaht je dom mnogih bogatih iseljenika.

Tina je često opušsteno šetala sa mužem foto: Mimmo Carriero / IPA / Sipa Press / Profimedia

Engleski se naširoko govori u vrhunskim trgovinama i restoranima kojima mesto obiluje. Inače, da je dvorac Tine Tarner na jezeru prodat, saznalo se samo nekoliko dana nakon njene smrti.

Impresivno imanje koje uključuje četvorospratnu glavnu zgradu i veliki vrt, smešteno je na 1350 hektara zemlje, bilo je dom slavne dive i njenog supruga poslednje 22 godine, a tamo su se i venčali. Kupoprodajna cena dvorca nije objavljena, ali se procenjuje da je cifra iznosila oko 86 miliona dolara i to u gotovini.