KOLAČ SA JAGODAMA I JOGURTOM: Kremast i sočan, a sadrži i voće i čokoladu - najukusnija letnja poslastica

Savršen letnji kolač je svakako onaj koji ima i voće i čokoladu u sebi, a mi smo pronašli ovaj divni recept za interntu - uživajte

Objavljeno: 24.05.2023. 14:43h
Autor:
Kako se pravi kolač od jagoda i čokolade?, Foto: Pritnscreen/youtube

Potrebno je:

  • 4 jaja (podelite ih na žumanca i belanca)
  • 75 grama šećera
  • 75 grama maslaca
  • 170 grama mlevenog keksa

Fil:

  • 500 grama svežih jagoda
  • 75 grama pšeničnog griza

Fil 2.:

  • 4 belanca
  • prstohvat soli
  • 2 kašike soka od limuna
  • 150 grama šećera
  • 100 grama pšeničnog brašna
  • 500 grama grčkog jogurta

Fil 3.

  • Crna čokolada
  • Maslac

Priprema: Razdvojite jaja na žumance i belance. Umutite žumanca i dodajte im šećer, a onda i rastopljen maslac i mleveni keks. Sve umutite pa preručite u pleh.

Očistite jagode i iseckajte ih pa ih izmešajte sa grizom. Smesu od jagoda stavite na smesu od jaja i keksa.

U belance dodajte prstohvat soli pa umitite penasto. Dodajte i šećer i sok od limuna. Kada umutite sve dodajte belancu i brašo i vanilin šećer pa potom i grčki jogurt. Belu smesu stavite preko jagoda i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni Celzijusa oko pola sata. Potom rastopite čokoladu i maslac i prelijte preko kolača.

Bonus video: