POSLEDNJA ŽELJA SAŠE VIDIĆA IZAZVALA JE LAVINU EMOCIJA: Porodica poručila jedno, a evo o čemu je MAŠTAO PRED SMRT

Modni kreator, kritičar, u stilista iznenada je preminuo u 53. godini života, a kako prenose domaći mediji, uzrok je bila sepsa.

Objavljeno: 26.04.2023. 11:27h 11:29h
Autor:
Koja je bila poslednja želja Saše Vidića?, Foto: Printscreen Instagram / vidicsasa

Prerani odlazak kreatora Saše Vidića ostavio je bez komentara javnost u Srbiji, a brojne njegove kolege i bliski saradnici su nemi od bola. Niko i dalje ne može da veruje da je čuveni modni kritičar britkog jezika iznenada preminuo u 53. godini. Iako je se u poslednje vreme osamio, njegovo stvaralaštvo je umnogome promenilo izgled naše modne scene, a Sašine oštroumne i zanimljive izjave se već godinama prepričavaju.

Uvek je bio iskren do srži, što je očekivao i od svoje porodice i prijatelja. Smatrao je da ima neku posebnu "ludost" koja krasi umetnike, međutim, nikako nije voleo ljude koji glume da su velike zvezde.

Njegova poslednja želja je da bude kremiran, što će biti i ispunjeno. Na večni počinak Vidić će biti ispraćen u četvrtak u 14 sati na beogradskom Novom groblju.

Imao je velike planove, a nesvesno u razgovoru sa voditeljem Kurir televizije otkiro je i koju je imao zamisao za budući period, na tragediju ništa nije slutilo.

- Saša i ja smo se čuli pre jedno dve nedelje za Divan šou. Pričao mi je da planira da proda stan u Beogradu i da se preseli u Hrvatsku. Da tamo razvije biznis, jer mu je bliža Italija, zbog posla i svega. Ništa mi se nije žalio da se oseća loše ili slično – rekao je voditelj Ivan Gajić za Kurir televiziju.

Podsetimo, modni kreator je u KBC Bežanijska kosa dovezen bez svesti.

‒ Vidića je hitna pomoć u bolnicu dovezla bez svesti i u vrlo teškom stanju. Pacijent je odmah intubiran, kako bi pokušali da ga spasu, jer je praktično bio klinički mrtav. I pored svih napora i preduzetih mera, spasa, nažalost, nije bilo - rekli su stručnjaci.

Za Kurir je rečeno da obdukcija nije rađena, jer je jasan uzrok smrti bila sepsa.