LEPA SRPKINJA OSVOJILA JE HOLIVUDSKOG ZAVODNIKA: Bojana je za svoj rad dobila silne nagrade, a evo čime se bavi

Slavni holivudski glumac Majkl Vederli oženio je nagrađivanu srpsku doktorku Bojanu Janković.

Objavljeno: 13.04.2023. 10:08h
Autor:
Holivudski glumac oženio srpsku doktorku, Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Ukoliko ste barem jednom pogledali seriju "Navy CIS" ili pak "Crnog anđela", siguno vam nije promakao glumac Majkl Vederli koji je imao jednu od glavnih uloga u ovim ostvarenjima. Majkl je oduševio pripadnice "lepšeg pola" svojim izgledom i prodornim plavim očima, a zaveo je neke od najlepših žena na svetu.

Međutim, nijedna nije uspela da ga zadrži duže vreme sve dok u njegov život nije ušetala jedna Bojana Janković. Lepa Srpkinja je već tada ostvarila zavidnu karijeru i bila je stipendista Američkog koledža lekara.

Majkl Vederli u braku je s Srpkinjom Bojanom Janković foto: Shutterstock

Ona i Majkl upoznali su se 2007. godine u Vankuveru na koncertu Stinga. Bojana je svojevremeno opisala kako je na ovom događaju uživala sa drugaricama, kada im je grupa mladića ponudila piće koje su u prvi mah odbile, ali momci nisu odustajali.

Bojana i Majkl upoznali su se na veoma neobičan način foto: Profimedia

"Tada nam je prišao Majkl pretvarajući se da nas poznaje, govoreći mi: "Draga, žao mi je što kasnim. Morao sam da završim neke poslove. Zatim se okrenuo mladićima, mahnuo im i rekao: „Ja sam Majkl, drago mi je. Želite li da nam se pridružite? Oni su nas odmah ostavili na miru. Ustao je rekavši da je obavio svoj posao i otišao. Vratio se kasnije, naravno. Imali smo prekrasan razgovor. Budući da nemam naviku da gledam televiziju, nisam imala pojma da je glumac dok mi nije rekao", ispričala je Bojana.

foto: Profimedia

"Međutim, moja praktična priroda mi nije dopuštala da razmišljam o romantičnoj budućnosti, jer što ja, student medicine iz Srbije u Kanadi, imam zajedničko s američkim glumcem u Holivudu?", rekla je na kraju u razgovoru za "Politiku".

Majkl i Bojana venčali su se 2009. godine foto: JLM / Splash / Profimedia

Svetski mediji su spekulisali da je paru bilo problematično da održe vezu s obzirom da nisu boravili u istoj zemlji - Bojana je tada živela i radila u Kanadi, a Majkl u Los Anđelesu.

Za Majkla se udala 2009. godine. Par danas živi na Menhetnu. Imaju dvoje dece, ćerku Oliviju i sina Lijamom, a iza glumca je propali brak s kolegicom Ameliom Hejnl, s kojom ima sina Augusta. Jedno vreme bio je veren i za Džesiku Albu.

Majkl i Bojana u braku su dobili dvoje dece foto: Profimedia

Inače, par je prevazišao čak i ozbiljan skandal, kada je Vederlija koleginica Eliza Dušku u januaru 2008. optužila za seksualno uznemiravanje.

Lepa Bojana uprkos karijeri svog supruga se i dan danas aktivno bavi medicinom.

"Radim kao lekar opšte prakse, generalne interne i integrativne medicine. Osnovala sam svoju praksu u aprilu, posle dugogodišnjeg rada u medicinskim grupama. Pomažem ljudima da budu i ostanu zdravi, da poprave stanje ili otklone hronične bolesti i simptome, da se pronađe uzrok bolesti, a ne samo da se leče simptomi. Cilj je da omogućim pacijentima put ka najvišem mogućem nivou zdravlja, emotivnom, duhovnoj ravnoteži i zadovoljstvu", ispričala je pre dve godine dr Janković Vederli.

Inače, za sve ove godine ona je i dobila razne nagrade za svoj rad – među kojima su Southern California Super Doctors Rising Star 2016. i 2017. godine i priznanja Top Doctor i Super Doctors u Njujorku između 2018. i 2022. godine. Ima čak dve diplome – iz interne i integrativne medicine.

Pre nego što je upoznala svog muža glumca i postala lekarka, Bojana se bavila TV-om i filmom i radila je kao spisateljica i asistentkinja reditelja u Srbiji. Sada često radi kao zdravstvena konsultantkinja za serije i filmove.