ZALIVENA PITA: Ručak kojem ne može da odoli ni mladi ni stari

Pita sa mladim lukom i sirom je izdašna i preukusna - savršena za jedan kaloričan obrok

Objavljeno: 07.04.2023. 10:50h 12:47h
Autor:
Zalivena pita, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno za testo:

  • 500 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • So
  • 75 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 2 jaja

Fil:

  • 2 jaja
  • 200 grama tvrdog sira
  • 200 grama sitnog sira
  • so
  • mladi luk
  • 100 ml rastopljenog putera

Za zalivanje:

  • 200 ml mleka
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Napravite testo od brašna, mleka, praška za pecivo i jaja. Kada umesite testo razvaljajte na 3 jufke, svaku jufku razvijte u rolat pa isecite na manje loptice. Ostavite da se testo odmori oko 10 minuta. Potom svaku lopticu razvijte što tanje i naslažite preko onih prethodnih.

Fil napravite tako što ćete tvrdi stir da izrendate, a potom mu dodate sitni sir, jaja, mladi luk, so i začin po želji.

U podmazan pleh stavite prvo testo, a potom maslac, pa fil, pa testo, pa maslac, pa fil pa testo. Isecite pitu na kocke i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Izvadite je iz rerne, zalijte mlekom pa vratite u rernu na oko 15 minuta. Uživajte.