TURSKI SOMUN: Umesite, rastanjite i pecite u tiganju - Pecivo koje se savršeno slaže i sa slanim i sa slatkim namazom

Turski somun je savršeno mekano i izdašno pecivo koje vapi za odgovarajućim namazom pa u skladu sa time može biti i slatki i slani obrok

Objavljeno: 03.04.2023. 14:17h 14:20h
Autor:
Kako se sprema turski somun?, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 1.100 g brašna
  • 400 ml tople vode
  • 400 g jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 15 g suvog kvasca
  • 50 g putera

Priprema: U činiju prvo stavite jogurt, a onda so i kvasac. Zatim dodajte brašno i mesite, a potom nalijte i vodu - postepeno. Kada umesite glatko testo ostavite ga oko 2 sata da nadođe. "Čupkajte" manje loptice, rastanjite ih na radnom stolu i pržite u tiganju na malo maslaca.