TURSKI SOMUN: Umesite, rastanjite i pecite u tiganju - Pecivo koje se savršeno slaže i sa slanim i sa slatkim namazom
Turski somun je savršeno mekano i izdašno pecivo koje vapi za odgovarajućim namazom pa u skladu sa time može biti i slatki i slani obrok
Objavljeno: 03.04.2023. 14:17h
14:20h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 1.100 g brašna
- 400 ml tople vode
- 400 g jogurta
- 1 kašičica soli
- 15 g suvog kvasca
- 50 g putera
Priprema: U činiju prvo stavite jogurt, a onda so i kvasac. Zatim dodajte brašno i mesite, a potom nalijte i vodu - postepeno. Kada umesite glatko testo ostavite ga oko 2 sata da nadođe. "Čupkajte" manje loptice, rastanjite ih na radnom stolu i pržite u tiganju na malo maslaca.
( Stil )