NAJJEFTINIJI STARINSKI DORUČAK: Ovo je ORIGINALAN recept za POPARU koju su spremale naše BAKE, 1 sastojak je ključan

Donosimo vam starinski recept za poparu koju su naše bake često pravile za doručak.

Objavljeno: 02.04.2023. 07:48h 08:00h
Autor:
Starinski recept za poparu, Foto: Shutterstock

Poapar je jedno od najboljih i najpopularnijih starniskih jela, koje ne zahteva mnogo vremena, a ni sastojka zbog čega se smatra i sirotinjskim jelom. Međutim, u restoranima, ovo jelo je na ceni.

Starije genreracije podignute su na ovom starinskom jelu, a naše bake čestu su ga pravile za doručak. Osim što je ukusno, može ubrazati metabolizat i očistiti creva.

foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2-3 kriške bajatog hleba
  • 1 kašika masti (ili oko 50 g maslaca)
  • oko 1 šolja vode
  • so
  • sir

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i ostavite da se ugreje, a zatim dodajte mast i so (po ukusu). Kada voda proključa, dodadti u nju hleb iskidam na komade, te dodati sir po izboru. Promešati i skloniti sa vatre.

Mast je ključan sastojak, jer čini poparu ukusnijom i sočnijom.