TURSKA SUPA OD SOČIVA: Posna, kremasta i tako zdrava - savršena za hladne dane

Kremasta supa od sočiva je sve što vam je potrebno da organizam okrepite tokom zimskih dana

Objavljeno: 28.02.2023. 14:56h
Autor:
Turska supa od sočiva, Foto: Pritnscreen/youtube

Sočivo je jedna od najzdravijih namirnica, ali nepravedno zanemarena kod nas. Stoga vam danas donosimo jedan posni recept koji će vam pomoći da se okrepite tokom Vaskršnjeg posta.

Potrebno:

  • 2 šolje crvenog sočiva
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 krompira
  • 3 čena belog luka
  • paradajz pire oko 200 grama
  • so, biber, suva začinska paparika

Priprema: Potopite sočivo u hladnoj vodi i ostavite ga oko 20 minuta. Kasnije ga dobro isperite pod mlazom hladne vode. U šerpi stavite malo ulja, pa dodajte seckan luk. Kada se luk karamelizuje, dodajte rendanu šargarepu i rendan krompir, a potom i beli luk i paradajz pire, a onda začine i sočivu. Sve nalijte sa vodom i kuvajte oko 45 minuta.

Nakon toga sklonite sa ringle, promešajte i poslužite.