RUČAK ZA DANAS: Kvrguša sa pilećim batacima i sočnim prelivom - obrok koji se topi u ustima
Kvrguša je nepravedno zaboravljeno jelo koje treba da spremite svojoj porodici i sebi - obavezno
Autor:
Ako tragate za receptom za sočnim i ukusnim obrokom, kvrguša je ono što tražite:
Potrebno je:
- 3 pileća bataka
- 3 kašike brašna
- 2 jaja
- Čaša mleka
- Čaša jogurta
- Kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 30g slanine
- 50g kačkavalja
- 1 kisela pavlaka
- prstohvat peršuna
Priprema: Batak malo opeći u tiganju. Napraviti masu od brašna, jaja, mleka, jogurta, malo soli i praška za pecivo. Dodati i malo slaninice. Masu sipati u pleh, dodati prethodno pripremljene batake, prekriti alu folijom i ubaciti u rernu na 20 minuta. Napraviti masu za prelivanje od sitno rendanog kačkavalja, jaja i kisele pavlake. Sve sjediniti.
Izvaditi kvrgušu iz rerne, preliti prethodno napravljenom masom i vratiti u rernu na još 10ak minuta. Radi dekoracije, dodati peršun na kraju.
Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!
Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!
Od 6. februara je počela 4. sezona emisije "Majke i snajke" koja se emituje radnim danima u 18h i subotom od 17h, kada je i proglašenje nedeljnih pobednika.