Ako tragate za receptom za sočnim i ukusnim obrokom, kvrguša je ono što tražite:
Potrebno je:
- 3 pileća bataka
- 3 kašike brašna
- 2 jaja
- Čaša mleka
- Čaša jogurta
- Kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 30g slanine
- 50g kačkavalja
- 1 kisela pavlaka
- prstohvat peršuna

Foto: Tripod production
Priprema: Batak malo opeći u tiganju. Napraviti masu od brašna, jaja, mleka, jogurta, malo soli i praška za pecivo. Dodati i malo slaninice. Masu sipati u pleh, dodati prethodno pripremljene batake, prekriti alu folijom i ubaciti u rernu na 20 minuta. Napraviti masu za prelivanje od sitno rendanog kačkavalja, jaja i kisele pavlake. Sve sjediniti.
Izvaditi kvrgušu iz rerne, preliti prethodno napravljenom masom i vratiti u rernu na još 10ak minuta. Radi dekoracije, dodati peršun na kraju.
Kvrguša je nepravedno zaboravljeno jelo koje treba da spremite svojoj porodici i sebi - obavezno