KAKO SE PRAVI GRIZ? Ovu poslasticu obožavaju sve generacije, a mnoge domaćice kod pripreme GREŠE U JEDNOM KORAKU

profimedia0362889157.jpg
Foto: Profimedia

Griz sa mlekom ili vodom jedna je od onih poslastica koja nas vraća u detinjstvo.

Brzo se priprema, obožavaju ga sve generacije, a sve što treba da uradite jeste da ispratite nekoliko jednostavnih koraka i uživajte u kremastoj poslastici.

Kada sipate griz u mleko obavezno mešajte neprestano kako se ne bi stvorile grudvice.

Sastojci:

pola litra mleka

5 kašika griza

šećer po ukusu

shutterstock-1132323236.jpg shutterstock-1132323236.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Sipajte mleko u šerpicu i staviti na šporet da provri, a zatim smanjite vatru. Potom treba da dodate griz i šećer. Mešajte sve vreme žicom dok smesa ne postane gusta i bez grudvica. Po želji možete dodati neko bobičasto voće, rendanu čokoladu ili cimet.

Ovu poslasticu možete konzumirati za doručak, užinu, desert…

Prijatno!

Donosimo recept i savet za pripremu savršenog griza!