RUČAK ZA DANAS: Sočna gibanica i rezanci sa makom - kad već kuvate spremite i glavno jelo i desert
Neverovatno jednostavna priprema gibanice i rezanaca sa makom. Spremite ih po našem receptu i uživajte ostatak dana u izobilju hrane
Autor:
Potrebno za gibanicu:
- 3 jaja
- Sitan sir 150g
- Jogurt šolja
- 1 kisela pavlaka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kore za pitu
Potrebno za rezance sa makom:
- Pakovanje taljatela
- Mak 150g
- Šećer 150g
- Mleko šolja
- 1 vanil šećer
- Kockica putera
Priprema:
Gibanica: Umutit jaja I posoliti. U umućena jaja izdrobiti sitan sir, dodati jogurt i kiselu pavlaku. Sve dobro sjediniti. Dodati prašak za pecivo i malo ulja. Podmazati pleh uljem i staviti dve kore. Preliti ih sa malo fila, a zatim dodati drugu koru, pa opet fil. Postupak ponoviti dva puta. Rernu zagrejati na 220 stepeni, ubaciti gibanicu, a zatim smanjiti rernu na 180 stepeni i peći 30-40 minuta.
Rezanci sa makom: Skuvati taljatele. U šerpici prokuvati mleko, mak, šećer i vanil šećer. Skuvane i proceđene taljatele staviti u tiganj sa malo putera da se proprže, a zatim dodati i prethodno pripremljeni mak da se sve sjedini.
Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!
Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!
4. sezona emisije "Majke i snajke" počinje u ponedeljak, 6. februara na Kurir televiziji u 18 časova i subotom u 17h kada je i proglašenje nedeljnih pobednika.