obavezno probajte!

POSNI PAPRIKAŠ BEZ ULJA PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Brzo se sprema, a ima neuporedivo bolji ukus od onoga sa mesom

Paprikaš po receptu sa Hilandara je neodoljivo ukusan i idealan je obrok kada god želite da postite, a uz to je i veoma zdrav.

Objavljeno: 18.01.2023. 12:59h
Autor:
Posni paprikaš po receptu sa Hilandara, Foto: Shutterstock

Srpska pravoslana crkva i njeni vernici proslavljaju 18. januara Zimski Krstovdan - dan strogo posta. Zato je za posni paprikaš po receptu monaha sa Hilandara idealan za vašu današnju trpezu. Toliko je ukusan da nećete ni primetiti da nema mesa, a sprema se veoma brzo i jednostavno.

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira,
  • 1/2 kg crnog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 4 mesnate paprike,
  • 1 veza peršuna,
  • 2 kašike suvog začina,
  • 2 kašike brašna,
  • mlevena paprika, so.
foto: Shutterstock

Priprema:

Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.

Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.