POSNI PODVARAK: Najukusniji obrok za Badnje veče, raskošno i svečano jelo kojem niko ne može odoleti
Ukoliko razmišljate koje jelo bi najbolje bilo za Badnje veče, predlog je posni podvarak sa lososom - ukusno i svečano
Objavljeno: 05.01.2023. 10:14h
Autor:
Autor:
Posni podvarak je veoma lako spremiti, a ukus je neverovatan.
Potrebno:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 lovorova lista
- biber
- ulje
- 500 g lososa (može i dimljeni šaran ili skuša)
Za marinadu:
- 70 ml ulja
- sitno iseckan ruzmarin
- 3 čena sitno iseckanog belog luka
- ½ kašičice suvog začina
- ¼ kašičice začinske paprike
Priprema: Crni luk sitno iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Kupus sitno iseckajte, kao za salatu i dodajte luku. Začinite biberom i stavite lovor. Dinstajte na umerenoj temperaturi uz povremno dodavanje tople vode (oko 150-200 ml), oko 30 minuta. Pripremljeni kupus sipajte u keramički sud, a preko rasporedite ribu koju ste prethodno provukli kroz marinadu. Gusti deo marinade sipajte preko ribe.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25-30 minuta, piše Minina kuhinja.
( Stil )