SULTANOVA SARMA: Najkremastiji kolač koji se pravi za 5 minuta - savršeno vikend uživanje

Za koje vreme napravite puding, toliko isto vremena ćete "potrošiti" na spremanje Sultanove sarme - najkremastijeg kolača svih vremena

Objavljeno: 24.12.2022. 13:07h
Autor:
Kako se pravi Sultanova sarma?, Foto: Printscreen/ youtube/ Njam Food

Potrebno:

  • 1l mleka
  • 1 šoljica brašna
  • 1,5 šoljica gustina
  • 2 šoljice šećera
  • 2 pune kašika kakaoa
  • 1 vanilin-šećer
  • 50 g margarina
  • 100 g kokosa
  • 100 - 150 ml slatke pavlake ili 100 g šlaga
    foto: Ilustracija / Profimedia

Priprema: Pomešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin-šećer i 250 - 300 ml mleka. Ostatak staviti da provri. Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati. U veliki pleh posuti kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju. Preko kokosa istresati skuvani "puding". Sipati svuda, po celoj tepsiji. Kada razvučete ravnomjerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider. Umutite slatku pavlaku ili šlag (umućen sa kiselom vodom), pa premažite preko "pudinga". Isecite na komade pravougaonog oblika, pa svaki komad urolajte. Svaku "sarmu" još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još kokosom po želji. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.