OSNOVNI RECEPT ZA NAJMEKŠE UŠTIPKE: Testo rastresito i lagano, a uopšte ne upija ulje - može da se jede i sutradan
Uštipci su najlepši podsetnik na zimska jutra. Nema idealnijeg doručka od ovog, jer može da bude i slatki i slani
Objavljeno: 24.12.2022. 10:43h
10:49h
Autor:
Autor:
Postoji jednostavan trik koji možete da isprobate kako uštipci ne bi upijali mnogo ulja. Napravite ih ovako i ne brinite:
Sastojci:
- 250 ml kiselog mleka,
- 4 jaja,
- 12 kašika belog brašna,
- 10 g praška za pecivo,
- 2 dl ulja.
Priprema: Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.
Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.
( Stil )