PREDLOG ZA RUČAK: Bosanska TIRIT PITA sa piletinom, obrok koji obara sa nogu - uživanje je zagarantovano

Ova hranljiva i ukusna pita savršen je predlog za ručak, a uz nju obavezo poslužite i kiselo mleko

Objavljeno: 20.10.2022. 13:42h
Autor:
Bosanska tirit pita, Foto: Pritnscreen/youtube/kuhinja valentine mašković

Originalan recept podrazumeva pravljenje odmaćih kora, međutim, ukoliko ste u žurbi i tortilje mogu da posluže:

Sastojci:

  • 2-3 pakovanja tortilja
  • Obareni krupniji komadi piletine i očišćeni od kosti
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 mililitara pilećeg bujona
  • So, biber, ulje.

Priprema: Luk sitno iseckati i izmeđati ga sa kuvanom piletinom. Tortilje prvo umočiti u pileći bujon, pa ih cepkati i staviti u tepsiju. Preko stavite fil od piletine i luka, pa ređajte do kraja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20minuta. Zatim naliti bujonom i vratiti u rernu na 100 stepeni Celzijusa na 15min.