PREDLOG ZA RUČAK: Bosanska TIRIT PITA sa piletinom, obrok koji obara sa nogu - uživanje je zagarantovano
Ova hranljiva i ukusna pita savršen je predlog za ručak, a uz nju obavezo poslužite i kiselo mleko
Objavljeno: 20.10.2022. 13:42h
Autor:
Autor:
Originalan recept podrazumeva pravljenje odmaćih kora, međutim, ukoliko ste u žurbi i tortilje mogu da posluže:
Sastojci:
- 2-3 pakovanja tortilja
- Obareni krupniji komadi piletine i očišćeni od kosti
- 2 glavice crnog luka
- 500 mililitara pilećeg bujona
- So, biber, ulje.
Priprema: Luk sitno iseckati i izmeđati ga sa kuvanom piletinom. Tortilje prvo umočiti u pileći bujon, pa ih cepkati i staviti u tepsiju. Preko stavite fil od piletine i luka, pa ređajte do kraja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20minuta. Zatim naliti bujonom i vratiti u rernu na 100 stepeni Celzijusa na 15min.
( Stil )