pRINC HARI I VILIJAM PONOVO JEDAN PORED DRUGOG

SAMO JE TUGA MOGLA DA IH UJEDINI: Slika koju će poslati u svet je dugo planirana, a cilj je bio samo jedno

Ožalošćena braća princ Vilijam i princ Hari danas su zajedno prošetali iza kraljičinog kovčega koji je krenuo ka Vestminsterskoj opatiji na njenu državnu sahranu.

Objavljeno: 19.09.2022. 12:39h 12:42h
Autor:
Foto: Profimedia

Braći, koja su pauzirala svoja neslaganja i razmirice u znak sećanja na svoju pokojnu baku, sada su pridružili i svoje supruge, Kejt i Megan Markl, kao i dvoje Vilijamove dece, princa Džordža i princezu Šarlot da bi odali počast kraljici Elizabeti.

foto: Profimedia

Iako se mnogo spekulisalo da li će se princ Hari pojaviti u svojoj uniformi, sada je jasno da ga je kralj Čarls ovim gestom postavio na svoje mesto. Hari se pojavio u odelu sa samo nekoliko ordenja, dok je princ Vilijam nosio uniformu. Već se neko vreme piše u medijima, da kralj Čarls III ima ideju da smanji broj ljudi u svojoj monarhiji, pa je tako sada jasno da su iz prvoh redova otpali princc Hari sa svojom suprugom Megan Markl, kao i njihovo dvoje dece, Arči li Lilibet.

foto: Profimedia

Pored njih, jasno je da se nikada više na terasi Bakingemske palate neće pojaviti i omiljeni sin pokojne kraljice, princ Edvard, koji je još prošle godine ostao bez svoje titule kada je njegovo ime počelo da se povezuje sa ozloglašenim biznismenom Džefrijem Epstajnom.

foto: Profimedia

Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila takođe su hodali su odmah iza kraljičinog kovčega, a za njima su išli princeza Ana i viceadmiral ser Tim Lorens, princ Endrju, princ Edvard i Sofija, grofica od Veseksa.

foto: Profimedia

Ovaj događaj je vrhunac najveće bezbednosne operacije koju je Velika Britanija ikada videla, nadmašujući operaciju za vikend povodom platinastog jubileja i Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, na kojima je dnevno dežuralo do 10.000 policajaca.

foto: Profimedia