borba

DANIMA JE DO DETALJA SPREMALA SVOJU SAHRANU OPRAŠTAJUĆI SE OD NAJBLIŽIH: Danas je pokazala da je prava lavica

Šanen Doerti dugi niz godina bori se sa opakom bolešću. Nedavno je uslikana dok je bila u šetnji, a sudeći prema fotkama izgleda mnogo zdravije.

Objavljeno: 16.09.2022. 19:01h 19:04h
Autor:
Glumica se dugi niz godina bori sa opakom bolešću, Foto: Profimedia

Šanen Doerti svi znamo kao Brendu iz čuvene serije Beverli Hils. Nažalost, glumica je postala poznata i po svojoj dugoj borbi protiv opake bolesti. Ona je o svojoj bolesti uvek otvoreno pričala, te je jednom prilikom klonula duhom i otkrila strašne stvari.

Naime, Šanen je obolela od karcinoma, a rak je zahvatio njenu dojku. Da stvar bude još gora, karcionom je dostigao 4. stadijum. Zbog cele situacije, često se pojavljivala vest da je glumica na kraju života.

foto: Profimedia

Nakon naporne borbe koju je imala, uspela je da pobedi rak 2015. godine nakon što joj je odrađena mastektomija i hemoterapija. Međutim, stvar je krenula po zlu, te je 2020. otkrila da joj se bolest vratila.

"Opet imam rak, 4. stadijum. On je metastazirao u moje telo i znam šta to znači. Pitala sam se mnogo puta: ‘Zašto ja?’, A onda kažem sebi: ‘A zašto ne ja?’ . Teško mi je", rekla je glumica tada.

foto: Instagram / Theshando

Ona je tada otkrila da je počela da piše oprošajna pisma i snima video zapise koje će ostaviti svojim bližnjima, kao i da je pronašla pesmu kojom želi da je isprate.

Reč je o poznatoj pesmi 'Tears in Heaven' koja slovi za jednu od najvećih balada u istoriji rock’n’rolla, a odlučila je i u čemu želi biti sahranjena.

foto: Instagram / Theshando

"Znam u čemu želim otići na drugi svet. Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica pre nekoliko godina. U njoj se osećam posebno. Želim biti lepa. Želim svima ostati u najboljem sećanju. Trudim se poslednjih meseci i ispraviti neke odnose, iyviniti se ljudima koje sam povredila - svesno ili nesvesno. Nastojim živeti punim plućima i uživati u ovo malo vremena koje mi je ostalo", rekla je glumica.

foto: Profimedia

Uprkos svemu, Šanen je odbacila negativan stav prema celoj situaciji i odlučila da se bori kao lavica ponašajući se kao da se ništa ne dešava. Prošle godine pojavila se u emisiji ‘Good Morning America’ gde je iznenadila mnoge svojim optimističnim stavom.

"Ne želim se ponašati kao da umirem. Želim raditi i ponašati se kao da se ništa ne događa jer ću se boriti da ostanem živa", istakla je Šanen.

foto: Profimedia

"Mnogi ljudi kojma se dijagnostikuje četvrti stadijum bolesti jednostavno otpišu sami sebe. Pretpostavi se da više ništa ne mogu raditi, da ne mogu dati sve od sebe, a to nije istina. Volela bih da takva razmišljanja mogu promeniti i dati mi šansu da dokažem da je to pogrešno", objasnila je.

foto: Instagram Printscreen / Theshando

Glumica se slikala bez kose, nakon hemoterapije dok je izgledala veoma iscrpljeno. Nedavno su paparaci zabeležili par fotografija na kojima Šanen izgleda mnogo bolje, čak je bila i nasmejana dok je šetala sa majkom.

Fotografije na kojima glumica odiše pozitivnom energijom ulivaju nadu da će uspeti u svojoj borbi, te da će prevazići ovu opaku bolest.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia