zimnica

KAKO DA UKISELITE ČERI PARADAJZ: Jednostavan recept za turšiju koja čuva svežinu plodova cele zime

Aromatični čeri paradajz za zimu

Objavljeno: 28.08.2022. 13:30h 13:38h
Autor:
Kako da ukisilite čeri paradajz, Foto: Profimedia/Ilustracija

Paradajza u ovo doba godine ima na pretek. Iskoristite ga na pravi način.

Čeri paradajz na ovaj način je odličan dodatak salatama.

Sastojci:

  • 1,5 kg čeri paradajza
  • malo svežeg ruzmarina
  • 4 čena belog luka
  • bosiljak
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • biber u zrnu
  • mešavina suvih začina po ukusu

Sastojci za preliv:

  • 400ml vode
  • 100ml alkoholnog sirćeta
foto: Printscreen/youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Priprema:

U šerpu staviti vodu i sirće i dodati začine. Ostaviti da voda proključa. U tegle redjati paradajz, beli luk i ruzmarin. Zatim naliti skuvanim prelivom. Pasterizovati tegle.

Pasterizacija ovog recepta se vrši: Tegle stavite u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Nakon toga isključite rernu i ostavite da prenoće.

Prijatno!