RUČAK ZA DANAS: Ako na ovaj način ispečete pile u rerni, imaće ukus kao da je spremljen ispod sača
Najlepše svečano jelo u Srbiji, definitivno je piletina i krompir, ali ako je spremite na ovaj način ostaće vam dugo u sećanju
Objavljeno: 24.08.2022. 09:39h
14:44h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- Pile od 2kg pa i više
- 1 kg očišćenog krompira
- 3 paprike
- 3 ljute papričice
- 1 tikivca
- 1-2 glavice crnog luka
- So, biber, suvi začin, ulje
Priprema: Pile dobro namažite senfom, suvim začinom i biberom. Isecite ga na pola pa ga stavite na rešetke u rerni. Ispod njega stavite tepsiju punu iseckanog i začinjenog povrća. Povrće će lepo upiti sve mirise i masnoću od pileta, a ono će opet biti sočno i hrskavo.
Ovaj ručak pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni Celzijusa oko sat vremena.
( Stil )